‘Moja žena je heroj’: Dirljivim statusom ganuo je cijeli svijet

Kada je na Facebooku napisao status posvećen svojoj supruzi, Bobby Wesson sigurno nije ni sanjao da će nekoliko dana kasnije post ‘lajkati’ 700 tisuća ljudi…

Da budemo potpuno točni, Bobbyjevu posvetu dosad je ‘lajkalo’ 720 tisuća ljudi, podijelilo ju je njih 167 tisuća, a komentiralo više od 40 tisuća. Impresivna brojka za osobu koja nije zvijezda, zar ne? No, nije ni trebao biti zvijezda, jer njegova je supruga – heroj.

Upravo to bilo je dovoljno da se status proširi diljem svijeta, a oboje su na kraju dobili i poziv od slavne voditeljice Ellen Degeneres.

No, krenimo mi na ono bitno. Ovo je Bobbyjeva dirljiva posveta supruzi.

Ovo je moja supruga dok drijema. Za sat vremena ona će se probuditi, obući će uniformu i pripremiti se za posao. 

Sve što joj treba kako bi mogla raditi svoj posao prikupit će i provjeriti vrlo pažljivo, a šminku će nanijeti brzo. Požalit će se da izgleda užasno. Ja se neću složiti i pripremiti ću joj šalicu kave. 

Sjesti će s nogama ispod sebe i pokušat će ispiti kavu dok se igra s djetetom koje puza po njoj. Povremeno će joj odlutati pogled dok pričamo: na taj se način priprema za smjenu. Ona misli da to ne primjećujem. 

Poljubit će dijete, poljubit će mene i otići će kako bi brinula o ljudima koji proživljavaju najgori dan u životu. Prometne nesreće, pucnjave, eksplozije, opekotine i lomovi – profesionalci, siromašni, svećenici, ovisnici i prostitutke – majke, očevi, sinovi, kćeri i cijele obitelji – zaista nije važno tko si i što ti se dogodilo. 

Ona će se pobrinuti za tebe. 

Doći će doma 14 sati kasnije i s bolnih stopala izuti cipele kojima je hodala kroz krv, suze i oganj. Ostavit će ih vani. 

Ponekad neće htjeti pričati o tome kako je provela dan. Ponekad jedva čeka da ispriča baš sve. 

Ponekad će se smijati sve dok ne proplače, a ponekad će samo plakati, no bez obzira na sve, ona će sutra opet biti u svojoj smjeni. 

Moja supruga je medicinska sestra. Moja supruga je heroj. 

Osim što je mnoge dirnuo, u mnogima je ovaj status pobudio i nešto drugačije osjećaje. Naime Bobby je ‘zatrpan’ privatnim porukama tisuća žena koje, recimo to tako, od njega žele nešto više od prijateljstva.

error: